White skin has evolved over time



It seems we were all black ones (consistent with evolutionary fact of first humans in Africa). White skin was a result of humans moving away from the equator. Also all skin, without coloring, would appear creamy white. Near-surface blood vessels add a blush of red. A yellow pigment also tints the canvas. Lastly, sepia-toned melanin, created in response to ultraviolet rays, appears black in large amounts. These four hues mix in different proportions to create the skin colors of all the peoples of Earth.

21 Responses so far.

  1. mutare says:

    Teoria asta mi se pare ca ar avea ceva strop de rasism in ea, in sensul ca oamenii albi sunt vazuti ca fiind oameni ce au evoluat pe cand culoarea neagra a pielii ar insemna ca acei oameni nu au trecut prin "procesul" descris.

  2. Foarte interesant acest studiu, era si de asteptat ca rasa alba sa evolueze si va evolua in continuare.

  3. nu mi se pare a fii rasist ..

    interesanta poza si articolul de asemenea

  4. Docica says:

    @mutare: ai citit corect ceea ce scria sub imagine? cum sa fie rasist?! nu e vorba de oameni negri care nu au evoluat si albi care au evoluat! articolul explica faptul ca omul are pielea neagra datorita climatului, iar migratiile de populatii spre nord sau sud au determinat schimbarea pielii... cu cat mai putin soare, cu atat piele mai alba. Si un alt lucru interesant este ca datorita climei evolueaza si caracterul/ personalitatea... de asta mediteranienii sunt vivace, iar nordicii mohorati (lucrurile sunt mai complicate; eu am dat doar un exemplu minor)

  5. Probabil culoarea pielii depinde si de zona si clima in care traim.

  6. Destul de interesant nu am mai auzit de "teoria" asta pana acum. Insa tind sa cred ca nimeni nu s-a facut alb peste noapte, sigur a existat o proportie si in asta.

  7. Eu totusi nu am inteles niciodata de ce locuitorii din zonele calde au pielea neagra in loc sa fie invers. Stiam ca obiectele de culoare inchisa se incing mai tare la soare decat cele albe. Oare nu e valabil si pentru piele?

  8. arunkumar says:

    hey nice post ... thanks for the information

  9. din harta de distributie e clar ca pigmentii pielii eu legatura directa cu clima.

  10. Anonymous says:

    Eu am vazut un reportaj la Tv,pacat ca nu mai stiu exact unde si la care se punea ca de fapt "Adam" a fost de culoare neagra,prin faptul ca s-a descoperit ca , cromozomul "Y" de la urmasi nostri pana la "Adam" a fost de pe undeva din Africa.

  11. Rasa alba oricum era in majoritate mai evoluata si ca armament si ca teorii diverse.. Asa ca nu e de mirare.. In privinta rasismului insa, negrii se poarta cum se poarta si sunt cum sunt tocmai din cauza ca sunt marginalizati.

  12. Anne says:

    I don't really believe this theory, but I do trust that the color of our skin is the result of the climate.

  13. jocuri pc says:

    Asta inseamna ca viitorii nostri nepoti / fii o sa fie negrii ?

  14. Sookie says:

    Nu e deloc rasista teoria, si nu are nici o legatura cu evolutia "rasei albe"...geez.

    Daca ne gandim logic, e adevarat ca pigmentii pielii se coloreaza mai tare in soare puternic, si se decoloreaza la lumina slaba (intuneric). Daca africanii ar fi fost toti albi si blonzi ar avea intr-una arsuri de piele. Pigmentii deja colorati sunt mai rezistenti si blocheaza razele soarelui. Pe cand noi astia din nord nu avem nevoie de piele inchisa la culoare pentru a ne apara de soare.

  15. Mai mult ca sigur culoarea pielii depinde si de zona in care traim , cei din africa doar nu vor fi albi,asta e clar.

  16. Pai culoarea pielii depinde de foarte multe chestii,in primul rand neanul,in al doilea zona geografica,clima si multe altele.

  17. Oricum niciodata nu vor fi doar albi sau doar negri pe lumea asta. Vor fi de amandoua feluri...

  18. Unknown says:

    intradevar.. si eu sunt de aceeasi parere, ca aceasta teorie are un strop mic de rasism. Este o prostie defapt... fiecare om este asa cum l-a lasat Dumnezeu

  19. Its my first step here and I found its a very nice and interesting blog. I hope you will be nice with me I wanna to visit here very often.

  20. vand ipad says:

    Nu pot sa imi dau seama de ce sunt atatea rase... Este bine de facut un studiu in acest sens

  21. Anonymous says:

    de ce nu mi-ati lasat link-ul la vand ipad?

    Sper sa imi raspundeti, va multumesc

Translate names from English to Japanese

Translated name:

SuperEnalotto Number Generator

Random Number Generator

Random Number Generator

Enter the minimum and maximum values for the random number:

Do you want to generate numbers for SuperEnalotto?